Μάρπησσα, Πάρος

Ένα από τα ωραιότερα χωριά της Πάρου, η Μάρπησσα

Ο οικισμός Μάρπησσα με την καταπληκτική θέα

Ο οικισμός της Μάρπησσας στην Πάρο

Στα ψηλά της Πάρου είναι και η Μάρπησσα. Ένας επίσης πανέμορφος οικισμός, με το Μουσείο γλυπτών Περαντινού, τους μύλους του και τον παραλιακό οικισμό του, το Πίσω Λιβάδι, με ψαροταβέρνες και μπαράκια.

Η Μάρπησσα, θεωρείται επίσης, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Πάρου. Είναι χτισμένη στην κορυφή ενός μικρού λόφου, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει ο ναός της Μεταμόρφωσης, βυζαντινού ρυθμού. Παραδίπλα είναι το Μουσείο Περαντινού και λίγο πιο κάτω το μνημείο του Στέλλα.

Στην μικρή πλατεία του χωριού είναι οι τέσσερις ανεμόμυλοι, χαρακτηριστικοί της Πάρου και από κει ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στη μονή του Αγίου Αντωνίου. Η θέα από την κορυφή του κέφαλου που βρίσκεται η μονή είναι εκπληκτική. Όλο το Αιγαίο στα πόδια σας.

Τα σπίτια του χωριού πανέμορφα (16ου και 17ου αιώνα), όπως και τα πλακόστρωτα σοκάκια του. Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα ανατολικά της Παροικιάς σε υψόμετρο 40 μέτρων. Η Μάρπησσα λεγόταν παλαιότερα Τσιπήδος. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη με ταβέρνες και καφενεία και στην πλατεία του χωριού θα βρείτε λαογραφικό μουσείο με ενδιαφέροντα εκθέματα.

Αν βρεθείτε στο χωριό τη Μεγάλη Παρασκευή θα εντυπωσιαστείτε από την αναπαράσταση των Παθών, ενώ την Κυριακή του Πάσχα πραγματοποιείται ξεφάντωμα γνήσια ελληνικό.

Αν πάλι προγραμματίζετε τις διακοπές σας τον Αύγουστο, θα πρέπει να εντάξετε στις δραστηριότητές σας στο τριήμερο φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα που διοργανώνεται τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Θεματικές διαδρομές και ανάδειξη σημείων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στον οικισμό. Δίνεται έμφαση σε θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, μουσικής, εικαστικών και περιβάλλοντος. Μην το χάσετε!

ΚΤΕΛ προς Μάρπησσα: Παροικιά - Δρυός: Παροικιά - Μαράθι - Κώστο - Λεύκες - Πρόδρομος - Μάρμαρα - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι - Λογαράς - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυός - Άσπρο Χωριό

Θα βρείτε: εστιατόρια, ταβέρνες

Αξιοθέατα: Ενετικό κάστρο, Λαογραφικό μουσείο, Μουσείο Γλυπτικής Περαντινού

Κοντινές παραλίες: Πίσω λιβάδι, Λογαράς, Πούντα, Χρυσή Ακτή, Νέα Χρυσή Ακτή (τσερδάκια)

Ενοικιάσεις aυτοκινήτων Car Point


Μάρπησσα, Πάρος

Η Car Point είναι μία νέα επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων στην Πάρο. Ο συνδυασμός της φιλικής εξυπηρέτησης, των οικονομικών τιμών και της παράδοσης σε όποιο σημείο του νησιού θέλετε είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

Ενοικιάσεις aυτοκινήτων Car Point telephone

Ενοικιάσεις aυτοκινήτων Car Point telephone +30 2284045999

 • Ανοικτά:
 • ΙΑΝ
 • ΦΕΒ
 • ΜΑΡ
 • ΑΠΡ
 • ΜΑΙ
 • ΙΟΥΝ
 • ΙΟΥΛ
 • ΑΥΓ
 • ΣΕΠ
 • ΟΚΤ
 • ΝΟΕ
 • ΔΕΚ

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή