Περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο Πάρου

Ένα πρωτοπόρο πάρκο στο είδος του στις Κυκλάδες, στο νησί της Πάρου

Ένα πάρκο στην Πάρο που απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης και του πολιτισμού. Επισκευθείτε το!

Περπατώντας στο περιβαλλοντικό πάρκο της Πάρου

Στον κόλπο που βρίσκεται το μοναστήρι του Αϊ Γιάννη Δέτη απέναντι από την Νάουσα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργήθηκε το Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο πάνω σε μια χερσόνησο 800 στρεμμάτων, με ιδιαίτερο γεωλογικό και ιστορικό ενδιαφέρον.

Παραδοσιακά καΐκια στο περιβαλλοντικό πάρκο της Πάρου

Πρωτοπόρο στο είδος του στις Κυκλάδες, λειτουργεί κυρίως με εθελοντές και σ’ αυτό λαμβάνουν χώρα κάθε είδους εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα στο Πάρκο μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης της Πάρου, κάνοντας μια βόλτα στα μονοπάτια της περιοχής όλο το χρόνο, κάθε εποχή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις στο αμφιθέατρο με φόντο την ανατολή του φεγγαριού ή συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ. που διοργανώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να κολυμπήσετε σε ένα από τα τέσσερα πανέμορφα κολπάκια του Πάρκου, με τα γαλαζοπράσινα νερά. Η μία από τις τέσσερις παραλίες είναι με ξαπλώστρες και ομπρέλες, οι άλλες τρεις είναι "ελεύθερες".

Στο κυλικείο μπορείτε ν’ απολαύσετε τον καφέ σας, χυμούς & διάφορα σνακ. Μετά από το μπάνιο σας μπορείτε να δοκιμάσετε μεσογειακά πιάτα στο εστιατόριο χαζεύοντας το φεγγάρι να ξεπροβάλλει από τη θάλασσα.

Υπάρχει σχολή θαλάσσιων σπορ και θαλάσσια παιχνίδια για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Στην περιοχή αυτή, είναι το μεταβυζαντινό μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη, εγκαταστάσεις των Ρώσων στα Ορλωφικά και το μεγάλο καρνάγιο του 20ου αιώνα.

Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου εφαρμόζει ένα σχέδιο έργων και δράσεων πράσινης ανάπτυξης για την προστασία και ανάδειξη του πολιτισμού και της φύσης της περιοχής.

Στο Πάρκο οργανώνεται ένα ετήσιο Φεστιβάλ από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, με ποικίλες ποιοτικές εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, χορού και λόγου, αλλά και δράσεις περιβαλλοντικές και αθλητικές.

Το Πάρκο ανήκει στον Δήμο Πάρου, διοικείται από Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία και στηρίζεται στις χορηγίες και στην εθελοντική προσφορά.

Φωτογραφίες

Φάρος μέσα στο περιβαλλοντικό πάρκο Μία από τις παραλίες μέσα στο περιβαλλοντικό πάρκο Ενότητα με ξύλινα καΐκια μέσα στο περιβαλλοντικό πάρκο Φάρος μέσα στο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο Βράχος που μοιάζει με γλυπτό στο περιβαλλοντικό πάρκο Περπατώντας στο περιβαλλοντικό πάρκο, σήμανση μονοπατιού Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Δέτη

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή