1ο Πρότυπο Εθελοντικό Κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, στη Νάουσα της Πάρου

Πληροφορίες για το 1ο Πρότυπο Εθελοντικό Κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων

Ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας του 1ου Πρότυπου Εθελοντικού Κέντρου Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων

Το Α΄ Εθελοντικό Πρότυπο Κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και ανιδιοτελούς εργασίας που προσέφεραν ανώνυμοι εθελοντές και το στηρίζει η Δημοτική Αρχή της Πάρου. Διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να φιλοξενεί άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως και με νοητική στέρηση.

Μαθήματα ζωγραφικής στο πρότυπο εθελοντικό κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων, στην Πάρο

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αφορά την δημιουργική απασχόληση μέσω προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης, σωματικής αγωγής, φυσικοθεραπείας καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από μια ομάδα εκλεκτών εκπαιδευτών επιστημόνων όπως ψυχολόγου, λογοθεραπευτή, κινησιοθεραπευτή, γυμναστή, δασκάλας χορού, ζωγράφου, αγιογράφου, θεατρολόγου, εργασιοθεραπευτών, ψυχολόγου, ψυχιάτρου κλπ.

Σκοπός του Κέντρου είναι:

  • Η ηθική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη προς τις οικογένειες των ατόμων με ειδικές ανάγκες – ικανότητες
  • Η δημιουργία εξειδικευμένης δομής που θα συμβάλλει στην άρση της πολιτιστικής και κοινωνικής απομόνωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες που ζουν στην Πάρο και στην Αντίπαρο
  • Η απασχόληση τους με πλούσια πολιτιστικά ερεθίσματα διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την κοινωνικότητα τους.
  • Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη σωστή αντιμετώπιση και κατανόηση των προβλημάτων των συνανθρώπων με ειδικές ανάγκες, δεδομένης της προκατάληψης και του κοινωνικού αποκλεισμού που υπάρχουν στις μικρές κοινωνίες.

Έδρα: Νάουσα Πάρου

Τηλ. 22284051633, 6973401874
fax: 2284052026

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες του Κέντρου μας μπορεί να απευθύνεται στα παρακάτω τηλέφωνα: 2284051633, 2284051714, 2284051548, 2284028560.

Μαθήματα ζωγραφικής στο πρότυπο εθελοντικό κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων, στην Πάρο

Μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν μαζί μας, για ένα φιλικό ραντεβού με τους ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου μας έτσι ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με την λειτουργία του και να γνωρίσουν το χώρο μας.

Οι ανάγκες του Κέντρου μας είναι πολλές, όπως η κατασκευή ενός ξενώνα για τα παιδιά.

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Κέντρου, ευχαριστεί δε όλους τους εθελοντές εκπαιδευτές, φυλάκτριες και φυλάκτες και τους εθελοντές αλλοδαπούς φίλους και φίλες που ζουν στην Πάρο και μας συμπαραστέκονται προσφέροντας αφιλοκερδώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, καθώς επίσης και όλους τους συνεργάτες, δωρητές και φίλους για την συμπαράσταση και την βοήθεια τους. To Kέντρο μας έχει αυτοκίνητο με ράμπα αναπήρων για την μεταφορά ατόμων με αμαξίδιο, το οποίο διαθέτει και στους επισκέπτες της Πάρου που έχουν την ανάγκη μεταφοράς.

Ειδικό εκδρομικό όχημα του πρότυπου εθελοντικού κέντρου Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων, στην Πάρο

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή