Οι περιοχές Natura της Πάρου

Πληροφορίες για τις περιοχές Natura στην Πάρο

Περιγραφή της φύσης της Πάρου

Η κοιλάδα με τις πεταλούδες στην Πάρο

Η χλωρίδα της Πάρου δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια, και οι μέχρι τώρα καταγραφές δεν έχουν εντοπίσει απειλούμενα είδη στο νησί. Σήμερα, στην Πάρο, συναντάμε τα εξής είδη χλωρίδας: χαρουπιά, πουρνάρι, αρμυρίκι, κέδρο, αγριοκυπάρισσο, σχίνο, αγριελιά και θυμάρι.

Φωτογραφία με μικρό πουλί στην Πάρο

Το μεγαλύτερο μέρος της φυσικής βλάστησης της Πάρου είναι υποβαθμισμένο λόγω της βοσκής, της οικοδομικής δραστηριότητας και των καλοκαιρινών πυρκαγιών και έχει αντικατασταθεί φυσικά από θαμνώδη και χορτολιβαδική βλάστηση. Συναντάμε επίσης το πεύκο σε περιοχές που έχουν αναδασωθεί.

Στην πανίδα της Πάρου βρίσκουμε τα θηλαστικά λαγό και αγριοκούνελο.

Χαρακτηριστικό πτηνό στην Πάρο είναι η πέρδικα και συναντάμε αποδημιτικά οπως μπεκάτσες, φάσες, τρυγόνια και αρκετά υδρόβια. Τα κυριότερα είδη ορνιθοπανίδας της Πάρου είναι: δεκαοχτούρα, γκιώνης, κουκουβάγια, μελισσοφάγος, σταυροχελίδονο, κουρούνα, φλώρος, καρδερίνα, γερακίνα, αετογερακίνα, αιγαιόγλαρος, ασημόγλαρος, αγριοπερίστερο, σουσουράδα.

Οι προστατευόμενες χαρακτηρισμένες περιοχές Natura στην Πάρο είναι:

  • Η περιοχή του έλους Κολυμπήθρες που βρίσκεται βορειοδυτικά του οικισμού της Νάουσας και έχει 30 στρέμματα εμβαδόν
  • Η λιμνοθάλασσα της Σάντα Μαρίας, 2 χλμ ανατολικά της Νάουσας, με εμβαδόν 20 στρέμματα
  • Η ρεματιά με τις πεταλούδες, που βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νησιού της Πάρου, κοντά στη μονή Χριστού. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ένα ρυάκι και τα πολλά φρύγανα, πουρνάρια και αγριοκυπαρίσια. Ο βιότοπος αυτός έχει μεγάλη οικολογική σημασία λόγω της παρουσίας της πεταλούδας Tiger Month, σπάνιο φαινόμενο για την Ελλάδα
  • Ολόκληρη η περιοχή του Μώλου, οικισμού της ανατολικής Πάρου
  • Όλα τα μικρά νησάκια γύρω από το νησί της Πάρου

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή