Η φύση της Πάρου

Πληροφορίες για την χλωρίδα και την πανίδα στην Πάρο

Περιγραφή της φύσης της Πάρου

Τοπίο με ροζ λουλούδια στην Πάρο

Απλόχερα δόθηκαν στην Πάρο ομορφιές και θέλγητρα της φύσης που μαγεύουν τον ταξιδιώτη. Το κλίμα είναι εύκρατο και ξηρό, με ήπιους χειμώνες και λίγες βροχοπτώσεις. Το καλοκαιράκι, τα μελτέμια δροσίζουν και φέρνουν κάποια ισορροπία τις θερμές ημέρες. Γενικά η διαμονή του επισκέπτη της Πάρου είναι ευχάριστη όλες τις εποχές του χρόνου.

Η πλούσια χλωρίδα που συναντά ο επισκέπτης της Πάρου, γρήγορα ανατρέπει την αντίληψη για τα ξερά-άγονα Κυκλαδονήσια. Το κλίμα στην Πάρο ευνοεί την ανάπτυξη μιας πλούσιας ποικιλίας φυτών.

Από το φθινόπωρο έως την άνοιξη λόγω κλίματος έχουμε οργιώδη βλάστηση που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες και ιδίως οι περιπατητές αυτές τις εποχές.

Οι επισκέπτες του καλοκαιριού δεν έχουν την τύχη να απολαύσουν τα καταπληκτικά "κάδρα" που περίτεχνα ζωγραφίζει η φύση. Θαυμάζουν όμως τις συστηματικές καλλιέργειες των ανθρώπων όπως το αμπέλι, που αιώνες αποτελεί μέρος ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του Αιγαίου.

Αρωματικά βότανα στην Πάρο

Ο αμπελώνας της Πάρου δίνει εξαιρετικό κρασί με ονομασία προέλευσης. Η καλλιέργεια της ευλογημένης ελιάς από τους Παριανούς μας δίνει εικόνες ελαιώνων σε όλη την έκταση σχεδόν του νησιού. Τον αρχαιότερο τον συναντάμε στις Λεύκες, έναν από τους ομορφότερους οικισμούς της Πάρου. Φυσικά εξακολουθεί να γίνεται έστω και με μειωμένο ρυθμό η καλλιέργεια σιταριού. Έτσι κάποιοι ίσως δούνε τέλη Μαίου αρχές Ιουνίου τις θεριζοαλωνιστικές που παίρνουν τη θέση των επίπονων χειρονακτικών εργασιών να συλλέγουν το "χρυσό" καρπό.

Τοπίο με μικρό πουλί

Οι υγρότοποι στην Πάρο προσθέτουν ψηφίδες φυσικής ομορφιάς, πλουτίζουν τη χλωρίδα και δημιουργούν ζωτικούς χώρους για τα μεταναστευτικά πουλιά. Υπάρχουν αρκετοί υγρότοποι που υποδέχονται αρκετά μεγάλο αριθμό πουλιών και όχι μόνο μεταναστευτικά. Στους υδροβιότοπους οι ερωδοί, οι αργυροτσικνιάδες, οι πελαργοί γίνονται φωτογραφικά "θέματα" όσων θέλουν να αποτυπώσουν στο χαρτί την ομορφιά της φύσης.

Στην Πάρο συναντώνται περί τα 200 είδη πουλιών. Άλλα παραμένουν μόνιμα στο νησί, άλλα για κάποιους μήνες (από άνοιξη έως καλοκαίρι) και άλλα την περίοδο της μετανάστευσης. Πιο συγκεκριμένα, στην Πάρο συναντάμε θαλασσοπούλια (ασημόγλαρος, αιγαιόγλαρος, καρμοράνος κ.λπ.), αρπακτικά (μαυροπετρίτης, κοράκι, αετογερακίνα), στρουθιόμορφα (αηδόνι, χελιδόνι, σπουργίτι, τσίχλα, σουσουράδα κ.λπ.) και φυσικά οικόσιτα που συμπληρώνουν τη διατροφή των παριανών.

Φωτογραφίες

Παραλία με αλμυρίκια Φωτογραφία ενός γαϊδουριού Μία σαύρα λιάζεται πάνω σε έναν βράχο Αγκάθι με εντυπωσιακό μωβ χρώμα Άσπροι γλάροι πετάνε στον καταγάλανο ουρανό Φωτογραφία με ένα δέντρο Ένας ερωδιός σε υγρότοπο της Πάρου Ανθισμένα αγριολούλουδα

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή