Σπύρος Μπάλιος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1979. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στις ΗΠΑ, ως τρίτη γενιά οικογένειας μεταναστών. Στη συνέχεια έζησε τα πρώτα μαθητικά του χρόνια στην Αθήνα, ως το 1993 όπου και εγκαταστάθηκε στην Πάρο. Ζει και εργάζεται στην Νάουσα της Πάρου, με πλήθος δραστηριοτήτων, και ασχολιών.

Σπύρος Μπάλιος

Ασχολήθηκε με την μουσική για πρώτη φορά σε ηλικία 12 χρονών, μαθαίνοντας μπουζούκι. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με το λαούτο και το βιολί, επηρεασμένος άμεσα απο το μουσικό ιδίωμα της Πάρου και των άλλων νησιών. Μέχρι τότε αυτοδίδακτος στην μουσική, γνώρισε τον Νίκο Παπαδάκη απο τις Λεύκες, ο οποίος ήταν και ο πρώτος του δάσκαλος, πάρα πολύ καλός φίλος και συνεργάτης στην συνέχεια.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα, (απόφοιτος σχολής εμπορίας διαφήμισης & προώθησης) παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού βιολιού, στο ωδείο "Νίκος Σκαλκώτας" με δάσκαλο τον Νικό Χαλιάσα, και μαθήτευσε παραδοσιακό βιολί, κοντά στον Νίκο Οικονομίδη.

Έχει διατελέσει μέλος του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος "Νάουσα Πάρος". Έχει συμμετάσχει ως βιολιστής σε πολλά μουσικοχορευτικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος Οικονομίδης, ο Σπύρος Πολυκανδριώτης, ο Σταμάτης Χατζόπουλος, ο Λεονάρδος Μπουρνέλης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κ.α.

Παράλληλα με την μουσική ασχολέιται με την φωτογραφία, τα τελευταία δέκα χρόνια, με κύρια στόχο, την ταξιδιωτική φωτογραφία, και την φωτογραφία τοπίου. Μόλις το 2011, αποφάσισε να δημοσιεύσει, σιγά σιγά, μέρος της δουλειάς του. Έχει συμμετάσχει σε μία ομαδική έκθεση, καλοκαίρι του 2011, και το Γενάρη του 2012 εξέθεσε κάποια έργα του, στο "ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ".

Μετά την μουσική και την φωτογραφία, καταπιάστηκε με την τεχνολογία του ήχου και την ηχητική, στον τομέα των ζωντανών παραστάσεων, αλλά και των ηχογραφήσεων, ένα πεδίο το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένο, με την μουσική, και την απήχηση της στο κοινό. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τον Νίκο Παπαδάκη την εταιρία καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, violins productions, με σκοπό την υλικοτεχνική υποστήριξη παραστάσεων και εκδηλώσεων στην Πάρο και αλλού.

Ιδρυτικό μέλος και βιολιστής της μουσικής ομάδας delaparo, η οποία δημιουργήθηκε το 2007, με έδρα την Πάρο, και δίνει παραστάσεις παραδοσιακής λαϊκής μουσικής σε όλη την Ελλάδα. Το 2010, πάλι μαζί με τον Νίκο Παπαδάκη ίδρυσε το πρώτο επαγγελματικό studio ηχογραφήσεων στην Πάρο, με σκοπό να καταστεί η Πάρος, ένας καλλιτεχνικός προορισμός, για όλες τις τέχνες και για καλλιτέχνες απο όλο τον κόσμο.

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή