Τοπικά προϊόντα της Πάρου

Όλα τα προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε από την Πάρο

Παραδοσιακά προϊόντα από την Πάρο

Καζάνι για την παρασκευή σούμας στην Πάρο

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Πάρο θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά Παριανά προϊόντα που προσφέρονται στα εστιατόρια και στα ταβερνάκια.

Οι γεύσεις θα σας ενθουσιάσουν και σίγουρα θα θέλετε να αγοράσετε κάποια που θα συμπληρώνουν το τραπέζι στο σπίτι σας.

Τα παριανά τυριά, η ξυνομυζήθρα, το τουλουμίσιο, το λαδοτύρι και το ανθότυρο παράγονται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου και ένα ιδιωτικό τυροκομείο και θα τα βρείτε σε καταστήματα με τοπικά προϊόντα, αλλά και σε σούπερ μάρκετ.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου

Οι αμπελώνες της Πάρου είναι γνωστοί και ονομαστοί από την αρχαιότητα αφού δίνουν κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Τα λευκά και κόκκινα κρασιά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου, αλλά και των τεσσάρων σύγχρονων ιδιωτικών οινοποιείων που λειτουργούν στην Πάρο είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Πάρου σε όλο τον κόσμο. Οι οινόφιλοι θα γευθούν λευκό κρασί της ποικιλίας Μονεμβασιά, ερυθρό της ποικιλίας Μαντηλαριά, αλλά και άλλες ποικιλίες, όπως η Βάφτρα και το μαύρο Αηδάνι.

Διακοπές στην Πάρο χωρίς να δοκιμάσετε εκλεκτούς και φημισμένους ψαρομεζέδες με τη συνοδεία σούμας δε γίνεται. Πρόκειται για την τοπική ρακί, που είναι προϊόν πρώτης απόσταξης σταφυλιών. Τα ρακοκάζανα παίρνουν φωτιά το φθινόπωρο και δίνουν τη σούμα για την οικογένεια, τους φίλους και τους επισκέπτες, που όταν τη δοκιμάζουν προγραμματίζουν τις ...ανάλογες προμήθειες φεύγοντας από το νησί.

Κτήμα με αμπέλια στην Πάρο

Στα καταστήματα πώλησης παραδοσιακών τοπικών προϊόντων θα βρείτε επίσης θυμαρίσιο μέλι των τοπικών μελισσοπαραγωγών, κυρίως κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και γι' αυτό εξαντλείται γρήγορα.

Φυσικά θα δοκιμάσετε την κάπαρη στη σαλάτα, αλλά και για να δώσετε ιδιαίτερη γεύση σε κάποια εδέσματα και σάλτσες. Η προμήθεια για το σπίτι θα σας είναι απαραίτητη. Κάπαρη όπως και καπαρόφυλλα θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα διάθεσης τοπικών προϊόντων.

Και φυσικά μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα παστελάρια, αλλά και τους παραδοσιακούς ζαχαρομπακλαβάδες. Θα πιάσουν λίγο χώρο στις αποσκευές σας, αλλά θα "γλυκάνουν" εσάς και τους φίλους σας για αρκετό καιρό.

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή