Το νησάκι Δεσποτικό

Ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος

Το Ιερό του Απόλλωνα και της Άρτεμης

Το νησάκι Δεσποτικό δίπλα στην Αντίπαρο

Χώμα ιερό, τόπος αρχαιοελληνικής δόξας και λατρείας, το μικρό αυτό νησάκι στα δυτικά της Αντιπάρου, το Δεσποτικό, διατηρεί στις ημέρες μας όλο το μυστήριο και τη μαγεία ενός παρθένου τόπου, σχεδόν άβατου. Το Ιερό του Απόλλωνα και της Άρτεμης, που κάποτε συγκέντρωνε πλήθος πιστών, σήμερα προσελκύει πλήθος θαυμαστών του αρχαίου ελληνικού κάλλους, το οποίο λάμπει κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο, δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά, στην καρδιά του αρχιπελάγους μας.

Η συστηματική ανασκαφή στο Δεσποτικό ξεκίνησε το 1997 και έχει φέρει στο φως, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στις Κυκλάδες.

Μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια ερευνών, έχει αποκαλυφθεί ένα μεγάλο αρχαϊκό ιερό, αφιερωμένο στον Απόλλωνα, το οποίο δεν αναφέρεται σε καμιά γνωστή αρχαία πηγή, ενώ η έκταση και ο πλούτος του, μπορούν να συγκριθούν με το ιερό της Δήλου.

Εκτός από ολοκλήρωση της ανασκαφής του ιερού, στόχος είναι η προστασία και η ανάδειξη των μνημείων με τις αναστηλωτικές εργασίες.

Φωτογραφίες

Ο αρχαίος ναός στο Δεσποτικό Ο αρχαίος ναός στο Δεσποτικό Ο αρχαιολογικός χώρος του Δεσποτικού Αρχαιολογικά ευρήματα Αρχαίο άγαλμα Αρχαιολογικός χώρος Δεσποτικό Οι αρχαιολόγοι στο Δεσποτικό Δεσποτικό, ευρήματα Δεσποτικό, ευρήματα Δεσποτικό, ευρήματα Δεσποτικό, ευρήματα Κομμάτι από αρχαίο άγαλμα Άγαλμα στο Δεσποτικό Ο αρχαίος ναός στο Δεσποτικό

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή