Τα πανηγύρια της Αντιπάρου

Περιγραφή του εορτασμού των πανηγυριών στην Αντίπαρο

Γνωρίστε τα σημαντικότερα πανηγύρια

Πανηγύρια στην Αντίπαρο

Η ορθόδοξη πίστη διατηρείται ακέραιη στους νησιώτες, οι οποίοι κρατάνε τα έθιμα και τις παραδόσεις που τους δίδαξαν οι πρόγονοί τους. Στην Αντίπαρο όλες οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια λειτουργούν. Την ημέρα της εορτής τους γίνεται πανηγύρι και η μετακίνηση των προσκυνητών γίνεται με το δημοτικό λεωφορείο.

Ο τριήμερος εορτασμός της Αγίας Μαρίνας, στις 15 - 17 Ιουλίου. Η Αγία Μαρίνα είναι η εκκλησία που καλωσορίζει τον επισκέπτη στην Αντίπαρο. Βρίσκεται στο Λιμάνι, σε περίοπτη θέση και μοιάζει να επιβλέπει τη θάλασσα και τους ταξιδιώτες.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, όλος ο ντόπιος πληθυσμός συμμετέχει ενεργά, προβάλλοντας τη φιλοξενία και τον πολιτισμό της Αντιπάρου. Διοργανώνονται συναυλίες, ιστιοδρομίες, το περίφημο τρίαθλο (κολύμβηση - ποδηλασία - αγώνας δρόμου) με φανατικούς συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο, θεατρικά δρώμενα, γλέντι με λαούτα και βιολιά, χορευτικές επιδείξεις από τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και πολλά άλλα.

Ο Άη Γιάννης ο Πρόδρομος εορτάζεται στις 24 -25 Ιουνίου και κατά τη διάρκεια των εορτασμών του αναπαρίσταται το έθιμο του Κλήδωνα και το κάψιμο των Μάϊδων στο Λιμάνι.

Η Παναγιά η Φανερωμένη εορτάζεται στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Το γραφικό ξωκλήσι βρίσκεται στο ακρωτήρι Πεταλίδα, στα νότια του νησιού. Το πανηγύρι αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους ντόπιους, λόγω της μαγευτικής τοποθεσίας του. Η πρόσβαση γίνεται μέσω θαλάσσης, με ψαροκάικα ή οδικώς.

Το πανηγύρι του Άη Γιάννη του Σπηλιώτη στις 7 και 8 Μαΐου. Το εκκλησάκι, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σπηλαίου της Αντιπάρου και έχει δώσει το όνομά του σε ολόκληρο το λόφο, φορά τα γιορτινά του την άνοιξη. Ιδιαίτερα γραφική πανήγυρις, με κεράσματα.

Φωτογραφίες

Εκκλησάκι στη Χώρα Χώρα Αντιπάρου, παραδοσιακό πανηγύρι Αντίπαρος, επίδειξη παραδοσιακών χορών Παραδοσιακό πανηγύρι στην Αντίπαρο

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή