Μάρμαρα, Πάρος

Ο γραφικός οικισμός Μάρμαρα στην Πάρο

Το ημιορεινό χωριό Μάρμαρα

Μάρμαρα: 14 χιλιόμετρα από την Παροικία, πήρε το όνομά του από τα αρχαία μάρμαρα που βρέθηκαν εκεί και έχουν ενσωματωθεί στα σπίτια και στα εκκλησάκια του χωριού. Μπαίνοντας μας καλωσορίζει ο Μύλος και λίγο πιο κάτω στην πλατεία, ένα καφενεδάκι που προσφέρει και διάφορα μεζεδάκια.

Στο χωριό δεσπόζει κατάλευκος ο ναός του Ταξιάρχη, ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου με τα τρία διαφορετικής τεχνοτροπίας κωδωνοστάσια και το οικόσημο των Σομμαρίπα στην είσοδο. Στα Μάρμαρα ο επισκέπτης της Πάρου μπορεί επίσης να θαυμάσει τα παλιά αρχοντόσπιτα.

Υπάρχουν όμως πολλά ξωκλήσια, ανεμόμυλοι, αλλά και γόνιμα χωράφια, γι’ αυτό οι κάτοικοι στην πλειονότητά τους ασχολούνται με τις καλλιέργειες.

Στο βουνό Αντικέφαλο βρέθηκαν τα αρχαία κεραμεία και λέγεται ότι στο ίδιο σημείο βρίσκεται θαμμένη η αρχαία πόλη Υρία. Από τα Μάρμαρα υπάρχει πρόσβαση στις ανατολικές παραλίες της Πάρου (Καλόγερος, Τσουκάλια, Γλυφάδες).

Ο γραφικός οικισμός Μάρμαρα στην Πάρο

ΚΤΕΛ προς Μάρμαρα: Παροικιά - Δρυός: Παροικιά - Μαράθι - Κώστος - Λεύκες - Πρόδρομος - Μάρμαρα - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι - Λογαράς - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυός - Άσπρο Χωριό

Παροικιά - Νάουσα - Δρυός: Παροικιά - Νάουσα - Υστέρνι - Πρόδρομος - Μάρμαρα - Πίσω Λιβάδι - Λογαράς - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυός

Θα βρείτε: παραδοσιακά καφενεία

Αξιοθέατα: μαρμάρινες γούρνες από τμήματα αρχαίων κιόνων

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή