Πρόδρομος, Πάρος

Ο γραφικός οικισμός Πρόδρομος

Ο οικισμός Πρόδρομος, με τις καμάρες

Ο γραφικός οικισμός Πρόδρομος στην Πάρο

Πρόδρομος: Γραφικός και πανέμορφος οικισμός της Πάρου, βρίσκεται πάνω σε λόφο και μαζί με τα Μάρμαρα, αποτελούν την κοινότητα Αρχιλόχου. Το πρώτο του όνομα ήταν Δραγουλάς, αλλά το 1953 πήρε το σημερινό του όνομα από τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που χτίστηκε. Εδώ, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στις 23 Ιουνίου γίνεται και ένα από τα σημαντικότερα πανυγήρια της Πάρου.

Τα σπίτια του είναι κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο, στις εισόδους υπάρχουν καμάρες, ενώ η είσοδος του χωριού είναι καμάρα με θολωτή στέγη και καμπαναριό. Η καμάρα αυτή ενώνει τα εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα και παράλληλα αποτρέπει την είσοδο των αυτοκινήτων μέσα στο χωριό.

Οι αυλές είναι περιποιημένες με πολλά λουλούδια και κάθε τόσο, περνώντας στα στενά του δρομάκια, ξεφυτρώνουν παραδοσιακά καφενεία, με νοστιμότατους σπιτικούς μεζέδες.

Στον Πρόδρομο, εκτός από τον κεντρικό ασφαλτωστρωμένο δρόμο, μπορείτε να πάτε και από το βυζαντινό μονοπάτι, ένα από τα γνωστότερα μονοπάτια της Πάρου, που συνδέει τις Λεύκες με τον Πρόδρομο. Το χιλίων ετών μονοπάτι με τις μαρμάρινες πλάκες οδηγεί μέσα από ελαιώνες και αμπελώνες σε μιάμιση ώρα στο γραφικό αυτό χωριουδάκι. Από τον Πρόδρομο μπορείτε εύκολα να πάτε στην παραλία του Μώλου, του Καλόγερου και στα Τσουκαλιά.

Ο γραφικός οικισμός Πρόδρομος στην Πάρο

ΚΤΕΛ προς Πρόδρομο: Παροικιά - Δρυός: Παροικιά - Μαράθι - Κώστο - Λεύκες - Πρόδρομος - Μάρμαρα - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι - Λογαράς - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυός - Άσπρο Χωριό

Παροικιά - Νάουσα - Δρυός: Παροικιά - Νάουσα - Υστέρνι - Πρόδρομος - Μάρμαρα - Πίσω Λιβάδι - Λογαράς - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυός

Θα βρείτε: παραδοσιακά καφενεδάκια

Πανηγύρια: στις 23/6 του Αγ.Ιωάννη Προδρόμου

Κοντινές παραλίες: Μώλος, Καλόγερος, Τσουκαλιά

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή