Η πανίδα και ο Σύλλογος περίθαλψης και προστασίας άγριων ζώων Αλκυόνη στην Πάρο

Πληροφορίες για την πανίδα και τον Σύλλογο Αλκυόνη στην Πάρο

Η πανίδα της Πάρου και ο Σύλλογος Αλκυόνη

Απελευθέρωση μελισσοφάγου από τον σύλλογο Αλκυόνη στην Πάρο

Η πανίδα της Πάρου

Στην Πάρο συναντώνται περί τα 200 είδη πουλιών. Άλλα παραμένουν μόνιμα στο νησί, άλλα για κάποιους μήνες (από άνοιξη έως καλοκαίρι) και άλλα την περίοδο της μετανάστευσης. Πιο συγκεκριμένα, στην Πάρο συναντάμε διάφορα θαλασσοπούλια, (ασημόγλαρους, αιγαιόγλαρους, καρμοράνους κ.λπ.), διάφορα αρπακτικά και κορακιόμορφα (μαυροπετρίτες, κοράκια, αετογερακίνες, μελισσοφάγοι), στρουθιόμορφα (αηδόνια, καρδερίνες, χελιδόνια, σπουργίτια, τσίχλες, σουσουράδες, κουρούνες, κοράκια, φλώροι), περιστερόμορφα (περιστέρια, αγριοπερίστερα, δεκαοχτούρες), γλαυκόμορφα (γκιώνηδες, κουκουβάγιες) και διάφορα άλλα.

Επίσης θα δούμε πέρδικες που είναι χαρακτηριστικό πτηνό της Πάρου και ακόμα αποδημητικά όπως μπεκάτσες, φάσες, τρυγόνια και αρκετά υδρόβια.

Συναντάμε επίσης τα θηλαστικά λαγό, αγριοκούνελο, νυφίτσα.

Τοπίο με μικρό πουλί

Σύλλογος περίθαλψης και προστασίας άγριων ζώων Αλκυόνη

Η ΑΛΚΥΟΝΗ ιδρύθηκε το 1995 στην Πάρο ως μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Περίθαλψης & Προστασίας Αγρίων Ζώων, με σκοπό:

  • Την Περίθαλψη και Επανένταξη στη φύση όλων των Αγρίων Ζώων, τα οποία τραυματισμένα, εξασθενημένα ή άρρωστα καταλήγουν στο νοσηλευτήριό της.
  • Την Προστασία της Πανίδας μέσω της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Ευαισθητοποίησης και της Συνεργασίας των πολιτών και της Προστασίας των βιοτόπων μέσα από συγκέντρωση στοιχείων και μελετών και μέσα από ενημερωτικές, κρατικές και όπου χρειαστεί νομικές διαδικασίες.

Λειτουργία

Η λειτουργία της ΑΛΚΥΟΝΗΣ στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εργασίας.

Όλοι όσοι εργάζονται στο Σύλλογο είναι εθελοντές είτε ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της Πάρου ή της Αθήνας, είτε ανήκουν στους λειτουργούς των σταθμών Α’ Βοηθειών σε όλη την Ελλάδα, είτε ανήκουν στους απανταχού επιστημονικούς μας συνεργάτες.

Κτηνίατροι με τους οποίους συνεργάζεται η Αλκυόνη στους σταθμούς Α' βοηθειών

  • Αντώνης Λάμπρου Κεντρικές εγκαταστάσεις (Πάρος)
  • Πάνος Μαραφέλιας (Αθήνα)
  • Μαρίκα Ιωαννίδου (Ρόδος)
  • Μαρία Καμπουράκη (Χανιά)
  • Μαργαρίτα Βάλδη (Σαντορίνη)
  • Δημήτριος Βασαλάκης (Νάξος)

Τηλ. 2284022931, 6944741616

Νοσηλεία πελεκάνου στον σύλλογο Αλκυόνη στην Πάρο

Φωτογραφίες

Απελευθέρωση αρπακτικού από τον σύλλογο Αλκυόνη Περίθαλψη αρπακτικού από τον σύλλογο Αλκυόνη Περίθαλψη άγριων ζώων από τον σύλλογο Αλκυόνη

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή